Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΠΚ

Αγαπητοί Συνάδελφοι.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2016, τα δύο μέλη της ΔΠΚ εξέδωσαν ενημερωτικό δελτίο προς τα μέλη του Συλλόγου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν, εκ του μη όντως, αρνητικές εντυπώσεις για τη διοικητική πλειοψηφία της Ανεξάρτητης Κίνησης, η οποία συμπληρώνει 13 συνεχή έτη στο τιμόνι του Συλλόγου μας με τη δική σας ψήφο και θέληση.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να αρχίσουμε μια στείρα κι αδιέξοδη αντιπαράθεση με τα δύο μέλη της ΔΠΚ, ιδίως όταν αυτά με το «καλημέρα» προσπαθούν να αρθρώσουν έναν «συνδικαλιστικό» λόγο άνευ ουσίας και σημασίας, αλλά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τη συνειδητή επιλογή τους να μας πλήξουν με την γκεμπελική τακτική του «λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει».

Έξι ημέρες μετά δημοσιοποίησαν και δεύτερο ενημερωτικό! Αυτή τη φορά προκαταλαμβάνοντας την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου για την επικείμενη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας προσδίδοντας σε συναδέλφους μας  «…μια επίστρωση κομματικής ‘‘ουδετερότητας’’ -πλην όμως πλήρους ημετεροκρατίας..»

Κι όμως δεν είναι πολύς καιρός, που τα πρόσωπα αυτά συμμετείχαν στη διοίκηση αλλά και στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας. Εκεί φάνηκε πόσο επιδερμική ήταν η συμβολή τους και πόσο «στήριξαν» το θεσμό των αιρετών εκπροσώπων, αφού ταυτίστηκαν απόλυτα με τη διοίκηση. Να ξεκαθαρίσουμε, κατ’ αρχάς, κάτι που αφορά την ταυτότητα της νεόκοπης ΔΠΚ. Οι συνδικαλιστικές κινήσεις δεν πέφτουν απ’ τον ουρανό, ούτε συγκροτούνται από άτομα που υπηρετούν στα σχολεία των δύο επικεφαλής. Όλα τα πρόσωπα, σχεδόν, που δέχτηκαν να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ, έχουν καταγεγραμμένη ιστορική σχέση με την καταδικασμένη στο Σύλλογό μας συντηρητική και κομματικά εξαρτημένη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΚΕ και είναι απορίας άξιον γιατί κατέφυγαν σ’ αυτόν τον ψευδεπίγραφο τίτλο. Ας έχουμε, λοιπόν, κατά νου πως πίσω από την ΔΠΚ κρύβεται η αλήστου μνήμης ΔΑΚΕ με τον γνωστό βίο και πολιτεία σε βάρος των Εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Παιδείας.

Εμείς τους γνωρίζουμε και προειδοποιήσαμε στην εκλογική Γ.Σ. για τις προθέσεις τους. Δεν πιστέψαμε ούτε μια στιγμή ότι θα ενδιαφερθούν για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης ούτε και γι’ αυτά των συναδέλφων. Η απαίτηση όμως του εκπαιδευτικού κόσμου για κοινή δράση παραμέρισε τις όποιες δικές μας αρνητικές σκέψεις και τους καλοδεχτήκαμε στο σύλλογο. Δυστυχώς αποδεικνύονται φρούδες οι ελπίδες για συναίνεση αφού:
Ø     ήδη έχουν καταψηφίσει τα 3 από τα 4 καλέσματα για το θέμα της Ώρας Σίτισης στην Ε.Γ.Σ. στις 30/11/2016, ενώ στη συνέχεια απέρριψαν  το ψήφισμα για την Ελισάβετ Παπαδοπούλου στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στις 3/12/2016, προβάλλοντας ακόμη και διαδικαστικού τύπου εμπόδια. Σημειωτέων δεν κατέθεσαν ούτε μια πρόταση ούτε επιδίωξαν ν΄ αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση!
Ø     ο λόγος τους είναι και φαίνεται θα παραμείνει στείρος στα μεγάλα (αδιοριστία αναπληρωτών, συγχωνεύσεις σχολείων-νηπιαγωγείων, υποχρεωτικές μετατάξεις, απολύσεις εκπαιδευτικών, αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, συρρίκνωση ειδικής αγωγής, ωράριο νηπιαγωγών, νέο Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, διώξεις εκπαιδευτικών κ.ά.) και εξαντλητικός στα μικρά! (κλειδιά συλλόγου, τηλέφωνο, φαξ, πρωτόκολλο Η.Δ. κ.λ.π.)
Ø     καταγγέλλουν τα πάντα για μικροπολιτικούς λόγους,  φτάνουν δε στο σημείο να βγάζουν καταγγελία για πράξεις που δεν έχουν καν λάβει χώρα! «…ο ορισμός των μελών[1] θα είναι άκρως κομματικός», να χρωματίζουν κομματικά συναδέλφους αλλά να υποβάλλουν αιτήσεις που δεν τις πιστεύουν, προβάλλοντας ταυτόχρονα μόνο τους εαυτούς τους ως τους ικανότερους ανάμεσά μας! «…τα βιογραφικά μας υπερείχαν ποιοτικά και ποσοτικά των ανθυποψηφίων μας». Αναρωτιέται κανείς ποιο σκοπό εξυπηρετούν.

Γινόμαστε μάρτυρες μιας παρέας προσώπων που θεωρούν πως μπορούν, λέγοντας πολλά, να κερδίσουν την επιστροφή τους στη διοίκηση και μόνον. Η συμμετοχή τους στο σύλλογο φαίνεται ότι εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους προπαγάνδας. Τους αφήνουμε στην κατρακύλα και την ατέρμονη εσωστρέφειά τους και προχωράμε. Προχωράμε γιατί έχουμε διαφορετική αντίληψη για τις συλλογικότητες, προχωράμε γιατί έχουμε εσάς ως στήριγμα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, θα εργαστεί και στη νέα διοικητική της θητεία με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα των Εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Παιδείας με ανυποχώρητα διεκδικητικό τρόπο, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και δεν πρόκειται ν΄ αναλωθεί σε επίπεδο ανακοινώσεων. Ο Σύλλογος της Λακεδαίμονας, χάρη στους αγώνες μας, αποτελεί πρότυπο υγιούς συνδικαλισμού, είναι καταξιωμένος και σεβαστός από όλους και συμβουλεύει στα μέλη της ΔΠΚ ν΄ αναθεωρήσουν και να συνεργαστούν για το κοινό καλό, διαφορετικά.. « Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε!» [2]
         
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ




[1] ΠΥΣΠΕ Λακωνίας
[2] Ευριπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...